Страница 1 от 1

Само за мъже.....

МнениеПубликувано на: Пет Авг 07, 2009 9:38 am
от moniku
Сготви яйцата



Един истински мъж трябва да може поне едни яйца да си наготви, за да не умре от глад, когато един ден жена му го напусне. Ето ти най-изпитаните от нас рецепти:
На очи
Класика! Няма какво да му мислиш, строшаваш в един тиган на предварително загрята мазнина (с масло стават по-вкусни) едно по едно яйцата и ти си човекът! Червеният пипер отгоре е задължителен!
По панагюрски
Сигурно майка ти ги прави понякога, когато няма много време. Трябва ти гъсто кисело мляко и няколко скилидки чесън (може и на прах). На времето баба ги „забулваше" като ги счупваше във вряща вода, но така и не запомнихме процедурата. Ако ги правиш по този начин, трябва след това да запържиш малко олио с червен пипер и да залееш яйцата.
Бъркани
Бърканите стават още по-яки, ако прибавиш вътре сирене, кашкавал или там каквото ти се намира под ръка!
Английска закуска по български
Взимаш малко бекон (колкото по-мазен, толкова по-добре), запържваш го хубаво преди това и в мазнината, която е пуснал, изпържваш и яйцата. Консумира се след пиянска вечер, защото е доста мазна.
Яйца с перца
Този вид можеш да приготвиш само през пролетта и лятото, защото се прави с пресен лук, който придава на яйцата неповторим свеж вкус! Със стар лук също стават, но разликата е както при секса с младо гадже и стара бабичка. Второто не сме го пробвали още!
Варени
Слагаш яйцата във вода на котлона, така че да ги покрие, прибавяш щипка сол и вариш 5 мин след като водата заври (ако ги обичаш рохки) и 7-8 минути, ако те кефят с твърд жълтък!
Омлет
Тук са позволени всякакви импровизации. Заджуркваш в една купичка няколко яица, прибавяш шунка, кашкавал, сирене и изобщо каквото там се сетиш, пльосваш в тигана и като се позапържи, обръщаш!
Изображение
От нета

Re: Само за мъже.....

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 8:27 am
от Dose123
Сигурно майка ти ги прави понякога, когато няма много време. Трябва ти гъсто кисело мляко и няколко скилидки чесън (може и на прах). На времето баба ги „забулваше" като ги счупваше във вряща вода, но така и не запомнихме процедурата. Ако ги правиш по този начин, трябва след това да запържиш малко олио с червен пипер и да залееш яйцата.