АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 


Драматичен - куклен театър " Иван Радоев " Плевен

ул. Васил Левски 155         Тел.: 064 / 83 43 76 ; 83 52 76

www.teatur-plevenbg.com

     Tеатърът е основан в 1918 г.Разполага със сграда с две зали: голяма зала с 450 места и малка зала с 100 места. Има собствена трупа от 22 актьори. Жанрово театърът е широкоспектърен - поставя от класическа драма до съвременна драматургия. Годишно поставя 10 продукции и играе около 200 представления годишно.


18 Март2teat2

Женитба

на Гогол

Режисьор и актьор Николай Урумов

„Казах на екипа, че всичко, което им е било забранявано досега от режисьорите, аз им позволявам да се прави. Че това е комедия и като такава не желая да има втори и трети план, всичко трябва да е ярко, преекспонирано, гротескно и крайно. В същото време енергично, динамично, без психология и оценки. Те трябва да бъдат вътре в репликите, не между тях”, категоричен е режисьорът. В самия спектакъл ще влязат и други текстове на Гогол. Музиката е базирана на класически произведения от руски автори, но в основата ще звучи Алфред Шнитке. Действието ще се развива в истинска руска зима, на сцената ще вали сняг, ще има ледена пързалка и ще се чуват руски камбани.

начало 19.00 часа

 


 

19 Март

Народен Враг

на Хенрих Ибсен

Кой е врагът на народа? Инакомислещият? Този, за когото по-важно от физическото оцеляването е опазването на истината? Или другият, който предпочита да я премълчи и комфортно да продължи да живее със заблудата? Народът или управниците му са по-виновни и дали самият народ не е по-опасен сам за себе си? Това са част от въпросите, които буквално задават актьорите от сцената.

 

 

начало 19.00 часа


24 Март

начало 19.00 часа