от pe6ost_88 на Нед Фев 22, 2009 10:38 am
Те хората си го "отнасят" косвено , защото данъците им вместо да кърпят дупки , прибират неразумно пуснатите им кучета , които са се размножили и хапят децата им.Те обаче това не го осъзнават.
Колкото до общината не съм съгласен , че общините нищо не правят.Напротив - понякога правят повече отколкото централната власт.Защото те са по-близо до хората.И недомислените им наредби за резултат от недомислените ни закони.Примера с кучетата е показателен.В случая Общината е безсилна да спре хората , които ги изхвърлят на улицата.Топката е в полето на централната власт, въпреки , че проблема е местен.
Не ме разбра обаче като казах , че не сме дорасли.По принцип си прав за санкциите , но ако сме реалисти , дори да го регламентират на законодателно ниво , аз съм убеден , че контола ще е слаб.Най-малкото поради липсата на средства.Давам пример : общинския инспекторат , който се занимава с прибирането на тези кучета се състои от няколко човека които отговарят за цял един град... а доколото знам имат и други задължения.Т.е. намесва се т.нар. липса на административен капацитет.
Та полицията не може да се справи с паркиралите по улиците неправилно коли , за които има регламентирани вече санкции и което явление е масово.Контрола обаче е слаб.Точно за това не ми се вярва , че контрола за кучетата ще е по-силен.
Плевен - център на Северозападния район за планиране